Detská obuv sa musí pravidelne a včas vymieňať

Štandardný

Ako každý iný výrobok určený na denné nosenie, tak aj naša obuv má určitú životnosť a vplyvom rôznych účinkov a faktorov sa jej vlastnosti časom  menia. Platí to aj   pre batoľatá a predškolákov, kde sa detská obuv, hlavne veľkosť a kvalita topánočiek musí kontrolovať pravidelne. V prípade starších detí postačí detailnejšie prezrieť ich  topánky raz za 4 až 5 mesiacov a u mládeže nad pätnásť rokov potom každý zhruba polrok.

detská obuv

Pri kúpe topánočiek venujte dostatočnú pozornosť materiálu, z ktorého sú vyrobené.

Detská obuv by sa nemala dediť po súrodencoch

Mnohí rodičia si dobre uvedomujú, že pre zdravý vývoj nožičiek ich dieťaťa je dobré vymeniť v priebehu roka niekoľko kvalitných párov topánočiek. Jedným z dôvodov je aj to, že zloženie ich kostí je dosť chrupavkovité, kosti prirodzene rastú a sú relatívne ohybné a mäkké. Nevhodný tvar, veľkosť, či materiál zhotovenia detskej obuvi môže nevhodným spôsobom pôsobiť na zdeformovanie chodidel tých najmenších.

detská obuv

V priebehu roka je dobré vymeniť niekoľko kvalitných párov topánok.

Na kvalitu upozorňuje aj „Žirafa“

V súčasnosti je ponuka detskej obuvi  široká a pestrá, od rôznych výrobcov a z rôznych krajín. Rozoznať kvalitu od nekvality priamo na pultoch predajní s detskou obuvou nie je ľahké.  Avšak ak zbadáte v predajni na regáloch obuv s visačkou a obrázkom kreslenej žirafy s nápisom „Zdravotne nezávadná obuv, topánka pre vaše dieťa“, potom zbystrite pozornosť. Táto visačka vám poskytuje záruku, že topánka bola odskúšaná Inštitútom pre testovanie a certifikáciu. Visačka so žirafou okrem iného garantuje, že predávaná detská obuv je zdravotne nezávadná a vhodná pre zdravý vývoj detského chodidla.

Detská obuv má byť z kvalitného a praktického materiálu

Pri výbere detskej obuvi pre vaše dieťa venujte tiež dostatočnú pozornosť materiálom, z ktorého je topánka vyrobená. Materiál by mal byť kvalitný a praktický, teda ľahko umývateľný. Vhodné sú prírodné koženej materiály, ktoré sú potiahnuté špeciálnou fóliou a dajú sa ľahko udržiavať. Materiál, z ktorého je detská obuv vyrobená, je však dôležitý ešte z ďalšieho dôvodu, a to potenia sa detských nožičiek.

 

 

Zanechať komentár