Potrebujete si prehľadne uložiť veci? Výber regálov je pestrý

Štandardný

Vybrať si ten správny regál nie je nič zložité, mnohí z nás to absolvovali už niekoľkokrát. Vlastne nie je nič jednoduchšie, aj s využitím internetových predajní, ako sa niekoľkými kliknutiami zorientovať v ponuke a vybrať si regál podľa toho, kde a aký tovar potrebujeme uložiť alebo skladovať. Regály určené do kuchyne, predsiene alebo napríklad priamo do predajne musia spĺňať aspoň minimálne estetické nároky. Mali by mať kvalitnejšiu povrchovú úpravu, mohli by dobre vyzerať a ľahko sa čistiť.

regál

Regál slovenskej značky DREVONA vhodný aj do obývačky

Funkčnosť, materiál a spôsob montáže

Ak potrebujeme regály, na ktorých hodláme predovšetkým skladovať a nie vystavovať väčšie množstvo tovaru, je asi rozumné zamerať sa hlavne na dlhodobú funkčnosť regálov. Patrí sem nielen ich nosnosť, konštrukčný materiál, spôsob ich montáže a skladovania, ale aj možnosti ich postupného rozširovania podľa potreby.

Čo by malo byť na regáli uskladnené?

Regály môžu slúžiť na skladovanie veľmi rôznorodého materiálu, od náradia v dielni, cez potraviny v obchode, priemyselné výrobky a pneumatiky až po knihy alebo napríklad aj topánky v predsieni. Pritom záleží ako na kvantite, tak na povahe skladovaného tovaru. Veľké sklady v obchodoch a supermarketoch využívajú tzv. nekonečné regály, ktoré možno ľubovoľne rozširovať a ktoré disponujú mimoriadnou nosnosťou. V domácom prostredí či interiéroch obchodov si vystačíme s regálmi s nižšou nosnosťou.

regál

Všetko má svoje miesto

Ako veľmi bude regál zaťažený?

Pri každom regáli by mala byť uvádzaná nosnosť jeho police, čo je najdôležitejší parameter, ktorý pri výbere musíte rešpektovať. Radšej si dopredu spočítajte, akou váhou regál vaším tovarom zaťažíte a tomu prispôsobte jeho výber. A nezabudnite, že nosnosť regálu je stanovená pre rovnomerné zaťaženie police. Nevyvážené zaťaženie môže viesť k jeho poškodeniu či prasknutiu. Akým spôsobom budeme tovar zakladať, ručne alebo s využitím nejakej techniky? Tiež spôsob, akým budete na regál pokladať tovar, je potrebné zohľadniť. U vyšších regálov sa asi nezaobídete bez rebríka či vysokozdvižného vozíka, ktorý určite nebudete potrebovať v garáži alebo v domácnosti.

Zanechať komentár